Stomatoloska ordinacija | Rendgen dijagnostika | Novi Beograd

Stomatoloska ordinacija | Rendgen dijagnostikaStomatolog | Značaj redovne posete stomatologu

Značaj redovne posete stomatologu

Značaj redovne posete stomatologu
03. Maj 2017.

Mnogi ljudi imaju stah čak i od same pomisli da treba da posete stomatologa. Bez obzira da li se plaše doživljaja bola ili im se ne dopada zvuk bušilice, često se dešava da prođe i po nekoloko godina do sledeće posete zubarskoj ordinaciji. Iako je ovo uobičajena praksa za mnoge, ona se ne preporučuje.  Posetite svog stomatologa na svakih 6 meseci, jer ćete time preduprediti skupe i bolne intervencije.

Ako i Vi spadate muđu ljude koji dozvoljavaju da prođe više godina između poseta stomatologu, stavljate sebe u rizik od mnogih stomatoloških problema i određenih vrsta bolesti, kao i bolesti srca.

Redovne posete stomatologu pomažu u sprečavanju ozbiljnih medicinskih problema.

Prilikom redovne posete stomatološkoj ordinaciji, Vaš stomatolog će pažljivo ispitati sve delove usta i zuba. To znači da će pregledati Vaše desni i zube, i proveriti da li postoje bilo kakve promene i znaci bolesti.

Redovna oralna higijena sprečava kvarenje zuba.

Kada se završi detaljan pregled, na redu je čišćenje zuba. Svrha rutinskog čišćenja je da uklonite kamenac i plak sa Vaših zuba. Plak može izazvati iritaciju desni i krvarenje. Redovni pregledi kod stomatologa, uz pravilnu oralnu higijenu, su najbolji način da se ukloni kamenac i plak, čime sprečavate pojavu karijesa i kvarenja desni. Vaši zubi će biti zdraviji i blistaviji. Tokom redovne kontrole Vaš stomatolog će proveriti stanje Vaših plombi i stanje ostalih intervencija koje su ranije izvršene.

Redovna poseta, na 6 meseci, će pomoći Vašem stomatologu da utvrdi da li imate bilo kakvih problema koji treba da se uklone. Ukoliko postoji potreba za bilo kakvom intervencijom, kao što su popravka zuba zbog nastanka karijesa, lečenja kanala korena zuba i druge intervencije koje nisu hitne, možete zakazati posetu stomatologu za drugi put.

Šta da se radi između poseta

Redovni stomatološki pregledi i čišćenja zuba pomoći će da se identifikuje problem pre nego što postane ozbiljan. Pregledi su takođe važni jer bolesti zuba mogu da imaju efekte i na Vaše celokupno zdravlje.

Vaš stomatolog može da ukloni kamenac i plak tokom redovnog čišćenja, ali i dalje je bitno da održavate svakodnevnu oralnu higijenu sami. To znači korišćenje odgovarajuće četkice za zube, konca i tečnosti za ispiranje.  Redovni stomatološki pregledi i pravilna oralna higijena će pomoći da Vaši zubi i usta budu čisti i zdravi.

PITAJTE STOMATOLOGA

!
!
Poništi
Postavite pitanje stomatologu i u najkraćem roku ćemo Vam poslati odgovor.