Stomatoloska ordinacija | Rendgen dijagnostika | Novi Beograd

Stomatoloska ordinacija | Rendgen dijagnostikaStomatolog | Valplast proteze

Valplast proteze

Valplast proteze
23. Avg 2017.

Valplast proteze se ugrađuju ukoliko pacijent ima veoma malo svojih zuba ili kao privremeno rešenje kada se planira rad na implantima. One pružaju bolji estetski ugođaj od klasičnih, parcijalnih proteza, savitljive su i nemaju žičane elemente. Stoga je nošenje valplast proteze mnogo ugodnije i komfornije od nekih drugih vrsta proteza, a zubni niz na protezi izgleda prirodno i privlačno.

Valplast proteza za zube je veoma slična akrilatnim protezama, ali je ovo još savremenije rešenje i ima čitav niz prednosti u odnosu na akrilatne proteze. Prednosti valplast proteze su brojne.

 Materijal od kojeg se prave valplast proteze je fleksibilan i delimično savitljiv, a izuzetno čvrst, te je gotovo otporan na lom. Valplast proteze su bez žičanih elemenata, tanje su i prijatnije za nošenje. Pored toga što se pacijenti lakše navikavaju na njih, njihova estetska funkcija je vrlo primetna. Uz to, valplast proteze omogućavaju mnogo lakše i pristupačnije održavanje oralne higijene.

 Valplast zubne proteze poznate su i kao silikonske proteze za zube. Čine ih specijalna najlonska vlakna, koja im i daju osobinu elastičnosti. Kukice kojima je silikonska proteza za zube povezana sa ostalim zubima sa ostalim zubima izrađene su od istog materijala, te ostaju potpuno neprimetne.

Valplast, koji se koristi za izradu ovih proteza, je termoplastični najlon koji se savija na temperaturi usne duplje postaje. Upravo zbog ovih osobina valplasta ovo su fleksibilne proteze. Takođe je važno što se valplast izuzetno dobro podnosi u ustima i ne dovodi ni do kakvih neželjenih reakcija. Materijal je izuzetno elastičan, te su prilično savitljive, a pritom nelomljive.

Izrada valplast proteze je dobra odluka ukoliko pacijentu nedostaje vise zuba u jednoj vilici, a postoje razlozi da se ne uradi zubni most ili ugradi implantat. Valplast zubne proteze pokazale su dobre rezultate i kod pacijenata sa neparalelnim,nakrivljenim zubima ili neravnim grebenima.

 

Valplast proteze su izrađene od termoplastičnog najlona jedinstvenih fizičkih i estetskih osobina.

Karakteristike:

  1. Mobilne stomatoptotetske nadoknade ,
  2. Maksimalna ispunjavaju funkcionalne i estetske zahteve,
  3. Nema alergije na njih,
  4. Tanke su i elastične ,
  5. Ne mogu da se polome ,
  6. Maksimalno redukovane i
  7. Finansijski ne opterećuju pacijenta jer  je pristupačna cena.

PITAJTE STOMATOLOGA

!
!
Poništi
Postavite pitanje stomatologu i u najkraćem roku ćemo Vam poslati odgovor.